Hvilke WordPress plugins skal jeg starte med?

Når du laver en ny WordPress blog, skal du allerede her overveje, hvad din blog skal bruges til. Derfor er her mit bud på de 5 bedste WordPress Plugins at starte med, når du laver en ny blog. Kom gerne med din mening i kommentarerne!

Personligt, når jeg laver en ny blog, starter jeg ALTID med at ændre mine permanente links. Til dette skal du dog ikke bruge et plugin, men blot gå ind i Indstillinger -> Permanente Links, og derfter vælge “Egen struktur”, og indtaste følgende: /%category%/%postname% – så skulle du være dækket godt ind. Men lad os nu snakke om de WordPress Plugins du skal starte med i din nye blog.

1. Akismet
Dette plugin er det absolut bedste anti-spam plugin. Det har altid hjulpet mig med at fange spam-kommentarer, og har derfor altid beskyttet min blog mod uønskede kommentarer og reklamer. Derfor, absolut nummer 1 på min liste over anbefalede WordPress plugins!

2. Google XML Sitemaps
Gør din hjemmeside synlig i Googles søgemaskine. Eller i hvertfald, gør det nemmere for Google at indeksere alle dine sider, og crawle din blog som den skal, uden at misse noget indhold. Derfor altid et plugin man burde starte med, når man har en frisk WordPress installation.

3. WordPress SEO (af Joost de Valk)
Så skal vi dækkes seriøst ind mht. søgemaskineoptimering. Dette plugin er det (efter min mening) bedste SEO plugin til WordPress. Jeg installerer det altid på mine WordPress hjemmesider, og jeg er endnu ikke blevet skuffet over resultatet. Det virker 100%, og er ganske nemt at opsætte. Klart anbefalet herfra!

Jonathan Lindahl har skrevet et virkelig godt indlæg, som fortæller hvordan du skal bruge WordPress SEO for at få det mest optimale ud af dette plugin!
Se Jonathans WordPress SEO – Yoast guide her!

4. Google Libraries
Dette plugin gør ikke noget “synligt” på din blog, men den gør din blog hurtigere.
Google Libraries tillader din WordPress blog at hente almindelig JavaScript fra Google’s eget AJAX bibliotek, i stedet for at hente det diverse steder på din WordPress blog. Så få en hurtigere hjemmeside – og vær sikker på at alt JavaScript virker!

5. Yoast Breadcrumbs
Ikke et plugin alle ville vælge i sin top 5 liste, men jeg tager det nu med alligevel. For jeg kan RIGTIG godt lide, at man ved hvor man er på en blog. Det kunne være at jeg fandt en spændende artikel via Google, og kommer ind på en blog med MASSER af spændende og velskrevne artikler, men jeg ved bare ikke hvor jeg skal finde dem. Så kan jeg kigge i Breadcrumbs, og finde ud af hvor  netop dette indlæg er kategoriseret osv. Jeg tager det ALTID med på mine blogs.

Ingen siger at mit valg af Top 5 plugins er det bedste der er på nettet, men da jeg nu skal dele ud af egne erfaringer, vil jeg ikke ændre det – jeg har altid fulgt denne protokol, og det har ikke fejlet efter min mening.

Hvad er din top 5? – Hvilke plugins vælger du når du skal starte en frisk blog op?
Kom med gode idéer, dem kan man aldrig få nok af!

Kommentarer
  1. Karsten Jensen
    • Kucko
  2. Kim Langholz
    • Kucko

Vær med i debatten...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × 1 =