Hvis du har leget med WordPress et stykke tid, er du nok stødt på “Conditional Tags” – men ved du hvad de kan bruges til? Og er du klar over hvad de er i stand til? …
Jeg vil i denne artikel beskrive hvad Conditional Tags er, og hvad de kan bruges til. Desuden vil jeg prøve at vise Jer nogle eksempler på hvordan man kan bruge det, da de er ret så effektive!
WordPress Codex har mange spændende ting i posen, og kan man finde ud af at bruge det, så kan man bygge en rigtig stærk og funktionel WordPress blog.
Hvad er Conditional Tags?
Se det som “betingelser”. Man kan få WordPress til at udføre en masse på “betingelser” – og med WordPress Codex, har du en lang liste over de betingelser du kan bruge. Ved du hvordan du skal bære dig ad med det, så er du godt på vej til at lave en meget funktionel hjemmeside.
På WordPress Codex’s hjemmeside, kan du finde en lang liste over Conditional Tags.
Den liste benytter jeg mig personligt meget af. Især når jeg skal lave f.eks. en ny “Skabelon” til en side (Page Template), hvor der f.eks. kun må vises artikler fra en bestemt kategori.
Hvordan bruger jeg Conditional Tags?
Conditional Tags kan bruges på mange måder, men jeg vil anbefale dig at lære en smule om “if” funktionen i PHP, da den skal bruges i dine filer. Jeg vil ikke vise det helt vilde indenfor Conditional Tags, jeg vil dog vise hvordan du f.eks. ændrer lidt i det nye Twenty Twelve tema – for på forsiden blive hele indlægget vist, men der skal kun vises et uddrag – og her kommer Conditional Tags til undsætning.
Du skal allerførst have fat i din content.php fil som er i din temamappe, for det er i den vi skal indsætte et stykke kode. Når du har åbnet content.php, skal du finde følgende stykke kode:
<?php if ( is_search() ) : // Only display Excerpts for Search ?> <div class="entry-summary"> <?php the_excerpt(); ?> </div><!-- .entry-summary -->
Ovenstående kode fortæller WordPress, at hvis det er en søgning der er foretaget “is_search“, så skal den kun vise et uddrag af indlæggene “the_excerpt”. Nu skal vi så have tilføjet at den også gør det på forsiden, og til det skal vi tilføje:
is_home()
Den fortæller nemlig, at den også skal gøre det på “home” – altså Forsiden.
Nu skal vi så bare have den ind i den første kode – det ser således ud:
<?php if ( is_search() || is_home() ) : // Only display Excerpts for Search ?> <div class="entry-summary"> <?php the_excerpt(); ?> </div><!-- .entry-summary -->
Husk at indsætte de 2 dividers ( || ) imellem. Når du har gjort det, skal du gemme filen, og uploade den til din temamappe – så vil du se, at det kun er et uddrag der vises på forsiden. Og sådan kan du også lege rundt med alle de andre Conditional Tags.
Hvor kan jeg ellers finde guides til Conditional Tags?
Ultimate WordPress Conditional Tags tutorial
Conditional Tags for begyndere
Så har du lidt at lege med, og kender du nogen, eller har du selv, guides til WordPress Conditional Tags, så er du meget velkommen til at smide et link i en kommentar, så skal jeg nok linke til det herfra siden.
Torben Allan Mikkelsen skriver
Jeg vil gerne have flere læsere på min blog, men er så langt fra erfaren i tags og hvad det nu hedder, så hvordan får jeg på den letteste måde flere læsere – kort sagt lidt hjælp til en dummie uden at det koster en formue.
torbenstankevirksomhed.wordpress.com
Aris skriver
Hej Torben,
Først og fremmest, så er det vigtigt at du skriver unikt indhold. Dvs. du ikke bare tager noget indhold fra en hvilken som helst side, og redigerer et par ord for så at udgive det. Unikke og gode artikler er nøglen til at få flere læsere.
Derudover er det en god idé, at gøre som du gør her, kommentere på andre hjemmesider, som er relevante for din egen side også. Jo mere debat du skaber omkring på nettet, desto flere links kommer der ind til din side, og du vil stille og roligt se antallet af læsere på din side stige.
Det er ikke noget der bare sker fra den ene dag til den anden – men det gælder også om at fastholde motivationen til at holde liv i sin hjemmeside.
Til sidst, så er sociale medier en gylden mulighed – så hvis ikke du har overvejet f.eks. Twitter, så synes jeg helt klart at du skal gøre det :)
MVH
Aris