Hvordan installerer jeg WordPress?

Her er en detaljeret guide til hvordan du installerer WordPress på din nye hjemmeside.
Det eneste du skal have ved hånden, er de koder din udbyder har sendt til dig. For du skal have adgang til FTP og MySQL – mere om det senere. Så nu behøver du ikke længere tænke: “Hvordan installerer jeg WordPress?”

Det første du burde gøre er, at hente en FTP. Jeg bruger selv FileZilla, og synes det virker ganske fornuftigt. Når du har hentet FileZilla, så skal du hente den nyeste version af WordPress, som du kan hente her – WordPress. Når du har hentet det, så følg min guide herunder.

1. Opret forbindelse til din FTP

Allerførst skal du oprette forbindelse til din FTP.
Du skal her bruge den mail som din web-udbyder har sendt til dig.
I den mail vil du finde de koder som du skal bruge til at oprette forbindelse til din FTP.
Når du har fundet dem, skal du åbne FileZilla. Gå op i File -> Site Manager -> New Site

Opsætning af FileZilla

Opsætning af FileZilla

  1. Indtast din Host. Typisk vil dette være din hjemmeside (min er f.eks. wptricks.dk)
  2. Port, Protocol og Encryption skal du ikke pille ved
  3. I Logon Type skal du vælge Account
  4. I User indtaster du dit brugernavn – det kan variere, men det hele står i din mail
  5. I Password siger det sig selv, indtast dit password
  6. Sidst, i Account, bare skriv ADM. – det er bare så du kan identificere din bruger (Bruges ikke)
  7. Tryk på ConnectDu er nu forbundet til din FTP!

2. Upload WordPress filer til din FTP

Nu skal du pakke dine WordPress filer ud.
Når du har gjort dette, vil du have 3 mapper (wp-admin – wp-content og wp-include), samt en masse filer. Marker det hele, og upload til din FTP.

Bemærk! Hvis du har UnoEuro som udbyder, så vil du se en mappe i din FTP, der hedder public_html  du skal uploade dine WordPress filer i denne mappe. Du gør det ved at markere alle filer, og så med “Træk og Slip” trække dem over i mappen. Nu skal du bare vente på at de bliver overført.

3. Installer din WordPress korrekt

Nu kommer den del, hvor du skal have fat i din mail fra udbyderen igen. Denne gang skal du lede efter MySQL oplysninger. Når du har fundet dem, og dine WordPress filer er blevet uploadet, skal du nu gå ind på din hjemmeside, som du har uploadet dine filer på. Når du kommer til den side, vil du få følgende billede frem:

Lav en konfiguration

Lav en konfiguration

Nu har jeg hentet WordPress på engelsk, men WordPress kan jo også fås på dansk (du kan hente WordPress på dansk her). Du skal bare trykke på den knap der er nederst, som her hedder “Create a Configuration File) – og du kommer til en side, som forklarer hvad vi skal bruge, for at installere WordPress korrekt – du skal bare trykke på Lad os så komme igang! nede i bunden. Så kommer følgende skærmbillede frem:

Indtast dine oplysninger her

Indtast dine oplysninger her

Nu er vi så kommet et godt stykke allerede. I de røde felter ovenfor, skal du udfylde hhv. Databasenavn, Brugernavn og Password. Databasenavn er typisk noget der minder om din hjemmeside. Men du finder som sagt alle oplysninger i den mail du har fået af din udbyder.

I det blå felt skal du være opmærksom på hvad der står i din mail. Du må ikke forveksle Database Host og Database Navn. Læs derfor omhyggeligt hvad der står i din mail!

I det grønne felt vil jeg anbefale dig, bare at lade “wp_” stå som præfix. Det er ganske enkelt så du kan kende forskel på de forskellige tabeller i din database. Men det tvivler jeg stærkt på at du får brug for.

Hvis du så har indtastet alle oplysninger korrekt, så vil der komme en side frem, hvor du kan klikke på Start Installation – Når du har klikket der, så kommer følgende side frem:

Så er vi snart færdige!

Så er vi snart færdige!

I det grønne felt skal du indtaste Sidetitel – min sidetitel her på WPTricks.dk er det du kan læse i fanen – altså WPTricks.dk – Danske WordPress Temaer, guides, plugins og tricks men du skal jo vælge det der passer til din side. Vælg noget catchy og som beskriver din side meget kort.

I det lyseblå felt skal du indtaste det brugernavn der skal være administrator på din hjemmeside. Altså det brugernavn du vil bruge på din side. Admin er standard, men det er en god idé at ændre det til noget du selv har fundet på.

I de røde felter skal du først indtaste den kode som skal høre til det brugernavn du har valgt. Der er en styrke-indikator der fortæller om dit kodeord er stærkt eller svagt. Dernæst en gyldig email, og jeg anbefaler en mail som du læser ofte. WordPress sender nemlig ikke spam, og i denne mail vil du få notifikationer når nogen kommenterer, registrerer sig osv. Så vælg en mail du læser.

I det gule felt, skal du vinke af om din side skal indekseres i diverse søgemaskiner, jeg vil helt klart anbefale dig at lade dette felt stå som Vinket af så Google kan finde din side.

Så er det bare at trykke Installer WordPress og du har hermed installeret WordPress på din hjemmeside. Nu findes der en masse guides til hvordan du kommer videre med brug af WordPress. Jeg vil selv gerne skrive disse guides, men indtil videre har jeg ikke tiden. Du kan starte med at tjekke hvilke 5 WordPress Plugins jeg anbefaler at installere først.

God fornøjelse med WordPress!

Vær med i debatten...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seventeen − 7 =