Forskellen på WordPress sider og indlæg

Dette spørgsmål startede jeg med at stille mig selv, da jeg startede med at arbejde med WordPress. Og den dag i dag, er der stadig mange der ikke kender forskellen på en WordPress side, og et WordPress indlæg – jeg vil i denne artikel forklare Jer forskellen. Har I jeres egen mening, så skriv ENDELIG en kommentar – der kan sagtens være noget jeg har overset.

WordPress Indlæg

Indlæg er nok det du kommer til at bruge mest.
Størstedelen af alle WordPress blogs i hele verden, bruger for det meste indlæg på deres hjemmesider. Indlæg bliver vist efter dato, så det nyeste indhold kommer altid først på hjemmesiden. Dette er rigtig smart, for en bruger vil jo helst have det sidste nye lige for næsen – sådan vil jeg i hvert fald helst selv have det.

Jo ældre et indlæg bliver, jo “dybere” bliver den begravet på din hjemmeside.
Altså brugeren skal “grave” lidt dybere for at finde den – men heldigvis findes der jo widgets der kan gøre det meget nemmere at finde frem til de “gemte guldkorn”. Man kan bruge arkiver som inddeler dine indlæg efter måned/år – så skal man ikke til at bladre alle siderne igennem, for at finde frem til indlægget. Derudover kan man med søgefunktionen finde frem til mange artikler, da de fleste bruger “tags” i deres indlæg – også rigtig smart!

Desuden bliver indlæg, i modsætning til sider, vist i dit RSS-feed!
Dette gør det nemmere for dine brugere at få de nyeste indlæg serveret på et sølvfad. De kan f.eks. abonnere på dit RSS-feed, eller de kan tilmelde sig et nyhedsbrev der er baseret på dit RSS feed – så derfor er det nok smartest at holde sig til indlæg, når man vil have nyheder på sin blog.

WordPress Sider

Sider skal bruges til at holde information om din hjemmeside.
Det kan være en kontaktformular, privatlivspolitik, “om os”, osv. osv.

Sider bliver ikke vist i dit RSS-feed da de er “tidsløse” – dvs. din side bliver på sin plads indtil du selv flytter den. Endnu en “fordel” ved sider er, at du kan organisere dem lige som du ønsker. Du kan oprette undersider, og på den måde organisere og fordele dem som du har lyst til.

Nu tænker du sikkert på hvorfor jeg har en side om hvordan man installerer WordPress, når jeg ligeså godt kunne have skrevet det i et indlæg, og få det vist i mit RSS-feed, og i alle de RSS kataloger jeg er tilmeldt. Det kunne jeg i og for sig også¨sagtens have gjort, men da jeg ønsker at det skal være noget ALLE kan finde frem til hele tiden, så har jeg valgt at holde det som en side, og på den måde sikrer jeg mig, at INGEN skal grave i min blog for at finde frem til det vigtigste skridt når man skal lave en ny WordPress blog.

De største forskelle på indlæg og sider

  • Indlæg er inddelt efter tid – det er sider ikke
  • Indlæg er “sociale” (Twitter, Facebook, Google+) – det er sider ikke
  • Indlæg bliver vist i RSS-feedet – det gør sider ikke
  • Sider kan have en skabelon – det kan indlæg ikke

Min konklusion

Når det kommer til nyheder på din hjemmeside, så skriv et indlæg. De kan spredes hurtigere på nettet, og på den måde kan du hurtigere opnå nye læsere og flere besøgende på din blog. Hvis du vil have sider på din blog, så sørg for at det er noget informativt der IKKE bliver ændret så meget i. Det skal helst være statisk indhold, for der er ingen der ændrer sin “kontakt”-side hver måned – det er statisk indhold der er der for ikke at blive “begravet” i din blog.

Kommentarer
  1. Karsten Jensen
  2. Kucko

Vær med i debatten...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen + eight =