Hver dag får jeg spørgsmål om WooCommerce, og ofte er det de samme spørgsmål der bliver stillet. Jeg har derfor lavet en liste over de 10 mest stillede spørgsmål om WooCommerce – så må vi se hvornår denne liste skal udbygges – for det skal det på et eller andet tidspunkt.
Hurtig indholdfortegnelse (Klik på linket for at komme til spørgsmål/svar)
- Er WooCommerce gratis?
- Er WooCommerce nemt at bruge?
- Hvor meget koster en WooCommerce shop?
- Kan jeg selv styre priser og tilbud i WooCommerce?
- Er der mulighed for lagerstyring i WooCommerce?
- Kan jeg koble et kassesystem på WooCommerce?
- Kan jeg forbinde WooCommerce med mit økonomisystem?
- Hvor kan jeg finde themes til WooCommerce?
- Skal jeg vælge Shopify eller WooCommerce?
- Hvor mange varer kan jeg have i en WooCommerce shop?
Ja, WooCommerce i sig selv er 100% gratis – og du skal ikke tro på nogen der siger det modsatte. Dog kan man købe forskellige addons til WooCommerce, som sagtens kan koste en pæn slat – men det er ikke en del af det officielle WooCommerce plugin.
Dette er lidt et svært spørgsmål, for vi har alle forskellige opfattelser af sætningen “nemt at bruge”. Som udgangspunkt er WooCommerce super intuitivt – og jeg vil sige, kan du WordPress, så kan du helt sikkert også WooCommerce. Det er i bund og grund samme princip.
Du skal dog være opmærksom på, om dit tema understøtter WooCommerce. Bruger du WordPress’ standardthemes (evt. TwentyTwenty), så er du sikret – men tjek det lige inden du går helt amok.
Tjaaah – hvor meget koster en bil?
Det er et super svært spørgsmål at svare på, for jeg ved ikke hvad det er du har brug for. Hvis du bare skal have en simpel WooCommerce shop, uden betalte plugins eller themes, så er det kun indløsningsaftale og fragtaftale du skal betale for (såfremt du benytter fragt).
Men skal du have udviklet en WooCommerce shop, så skal du ikke blive overrasket over, at det kan koste alt fra 30.000,- og så op. Som sagt, det kommer helt an på hvad du skal have. Send gerne en besked, så skal jeg prøve at estimere det for dig mere præcist.
Ja, det kan du.
Denne del er meget intuitiv, og du burde ikke løbe ind i de store problemer her. Skal du have lidt mere avancerede tilbud, f.eks. “køb 2 få 1 gratis”, så er det lidt mere avanceret, da der så skal et eksternt plugin til – og det skal sættes korrekt op.
Men som udgangspunkt er det dejlig nemt.
Ja, WooCommerce har indbygget lagerstyring, hvor du også kan sætte “advarsler” op når lagerbeholdningen er lav. Igen, hvis du skal have ekstra brugermuligheder (som f.eks. forudbestilling osv.) så skal der installeres eksterne plugins.
Har du ikke brug for dette, så er det lige til.
Ja, det kan du.
Dette kræver dog et plugin som f.eks. WooCommerce POS.
Hvis du ikke har forstand på webshops osv. vil jeg anbefale, at du får en professionel til at hjælpe dig med denne opsætning, da det nemt kan gå hen og blive langhåret for den almene bruger.
Du skal være mere end velkommen til at skrive til mig, hvis du har brug for hjælp med ovenstående.
Ja, det kan du.
De fleste danske økonomisystemer (som f.eks. Dinero, Billys Billing og e-conomic) har integrationer til WooCommerce – men disse kører typisk over en service som IEX eller StoreBuddy.
Denne del vil jeg helt sikkert anbefale dig at få hjælp til at sætte op, da det er vigtigt, at det hele er sat korrekt op, så det ikke fejler i dit økonomisystem. Ellers kan man risikere at se frem til en del oprydningsarbejde.
Jeg har skrevet en længere artikel, hvor jeg anbefaler nogle steder at købe WordPress themes. Du kan læse den lige her.
Det er en smagssag.
Jeg vil ikke komme ind på de forskelle der er på disse to webshop-systemer, da man nemt kan finde en del af disse på nettet.
Jeg er kæmpe fortaler for WooCommerce – men jeg ved også, at det ikke altid er det mest optimale valg til en webshop.
Som udgangspunkt kan du have et ubegrænset antal.
Dermed ikke sagt at det er noget du skal. Jeg anbefaler derfor, at du laver en “plan” over din webshop – og skal der være mange varer (her snakker vi 1000+ varer) – så overvej om du ikke skal bruge et decideret webshop CMS i stedet.
Det vil være min klare anbefaling – for jeg har set webshops, som er lavet i WooCommece, som er proppet med varer – og så ender man med at shoppen er super langsom og fyldt med fejl. Pas på med det – tag det rette valg fra start.
Er du i tvivl, så skriv endelig, så hjælper jeg dig på vej.
Har du andre spørgsmål om WooCommerce?
Har du et spørgsmål om WooCommerce, som ikke er stillet herover, så send endelig en besked, så skal jeg nok besvare dit spørgsmål så godt jeg nu kan. Det kan også være, at jeg tager det med i samlingen her – vi kan ligeså godt begynde på en mini-faq på dansk.
rene skriver
fin aktitel. men af det koster fra 30k for en webshop passer ikke helt. jeg gav 10k og den var helt køre klar. Så i må da have nogen priser som sparker
Aris skriver
Hej Rene
Som der står i artiklen, så kommer det lidt an på hvad du skal have lavet.
At du har fået din webshop til 10.000 er super fint, hvis det opfylder dine behov.
En skræddersyet shop vil du ikke kunne få for under 30.000 – i hvert fald ikke hvis den skal laves ordentlig.