Der findes ca. 15.000 WordPress themes, som er uploadet til WordPress.org – derudover er der utallige andre themes, som ikke ligger i WordPress’ officielle repository. De 15.000 themes der er i WordPress’ eget repository er gratis, dog er nogle af dem “lite” versioner, hvilket betyder, at man skal betale en lille skilling for at få fuld udbytte af et themes muligheder.
Gratis eller betalt WordPress theme
Dette er en smagssag. Personligt er jeg mere til betalte themes end gratis – men det er kun fordi, at jeg kan slippe for at kode en masse funktioner selv. Det er lidt som at opfinde den dybe tallerken igen, hvis der allerede findes et theme, der passer perfekt til dine behov. Jeg har dog skrevet nogle PRO’s og CON’s ved hhv. gratis og betalte WordPress themes.
Gratis WordPress Themes
Selvom man kan spare nogle nemme penge, ved at vælge et gratis WordPress theme, så er det ikke sikkert at dette er den bedste løsning. Du kommer hurtigt til at mangle en masse essentielle funktioner, og det vil kræve at du installerer en masse plugins, for at kompensere for manglen af funktioner. Når først du har installeret en masse plugins, så vil du sikkert også bemærke, at dit website bliver langsommere – og det sker når man har en masse plugins installeret, da der skal laves en masse kald til databasen, som kan tage en masse loadtid, desværre. Som sagt, så er det ikke altid den bedste løsning at vælge et gratis WordPress theme. Dog kan du sagtens finde en masse gode themes, som måske passer perfekt til dine behov, uden at du skal ud og have installeret en masse plugins – og så er det jo penge sparet.
Betalte WordPress Themes
Som du nok kan regne ud, så er dette min klare anbefaling. Havde du spurgt mig for 2-3 år siden, så ville jeg tøve med at anbefale et betalt WordPress theme, da de funktioner der fulgte med, oftest ikke rigtig var pengene værd. Denne har bestemt ændret sig nu, og nu kan det ikke rigtig betale sig at lade være, hvis man har brug for de funktioner et givent WordPress theme kan tilbyde. Et godt sted at starte med at kigge, hvis man er villig til at smide 60$-80$ efter et WordPress theme, så kan jeg helt klart anbefale ThemeForest.net eller ElegantThemes.com. Hvis jeg skulle anbefale 2 themes, som jeg kan stå inde for, så er det Avada og Divi. Tag et kig på dem – og skriv gerne i kommentarerne hvis du synes der er andre der er værd at kigge på.
Installering af WordPress theme
Når du har fundet det WordPress theme du vil bruge, skal du have det installeret i WordPress. Det kan gøres på 2 måder – enten via WordPress kontrolpanel eller via FTP (File Transfer Protocol) som FileZilla. Jeg vil i denne artikel tage udgangspunkt i hvordan du installerer et WordPress theme via WordPress’ kontrolpanel. Det skal lige siges, at man også herinde kan gøre det på 2 måder – man kan enten hente et WordPress theme fra WordPress Theme repository (altså www.wordpress.org) eller man kan downloade et theme og så uploade dets ZIP-fil – jeg viser begge muligheder herunder.
Fra WordPress Theme Repository:
- Log ind i WordPress’ kontrolpanel
- Klik på “Udseende” i menuen til venstre
- Klik på “Tilføj nyt” i toppen
- Søg efter det WordPress theme du gerne vil installere i søgefeltet øverst
- Hold musen over det theme du gerne vil installere, og klik på “Installer”
- Herefter skal du aktivere themet – også ved at holde musen over og klik “Aktiver”
- Dit WordPress theme er nu aktiveret
En downloadet ZIP-fil:
- Download det WordPress theme du har fundet
- Log ind på WordPress’ kontrolpanel
- Klik på “Udseende” i menuen til venstre
- Klik på “Tilføj nyt” i toppen
- Klik på “Upload tema” i toppen
- Vælg nu den ZIP-fil du har downloadet (bemærk der kan være flere ZIP-filer inde i den ZIP-fil du har downloadet – her vil det være en af disse, som du skal uploade)
- Klik på “Installer nu”
- Nu har du så muligheden for at klikke på “Aktiver”
- Dit WordPress theme er nu aktiveret
Skriv et svar