Hvordan installerer jeg flere WordPress plugins?

Man kan så meget med en WordPress hjemmeside. WordPress var jo, i starten, lavet som et blogsystem kun. Det har siden hen udviklet sig, og er nu et af verdens mest brugte CMS (Content Management System). Der er faktisk over 50,000,000 brugere verden over – og det er en del! Prøv at tænke på hvor mange forskellige WordPress plugins og WordPress temaer der findes derude? Vildt ikk’?

Jeg vil gerne lære at installere WordPress plugins…

Det var da en god idé!
Lad os spice din blog lidt mere op – nu hvor du har lært at installere andre WordPress temaer. WordPress plugins er som “byggeklodser”. Hvis du ser din WordPress hjemmeside som et LEGO hus, så kan du blive ved med at bygge klodser på – og WordPress plugins er de ekstra klodser.

Der er mange forskellige WordPress plugins på nettet, men hvad skal man lede efter?
Jeg har faktisk allerede hjulpet dig lidt på vej – for hvis du kigger på mit indlæg som handler om hvilke WordPress plugins man skal starte med, så får du hurtigt en idé til dit første WordPress plugin.

Okay, jeg har bestemt mig for et nu…

Det er jo super! Jamen lad os så sige, at du har bestemt dig for nr. 3, altså “WordPress SEO” (bestemt heller ikke et dårligt valg!). Nu skal du så lære at finde og installere det plugin. Jeg vil igen starte med at fortælle dig hvordan du gør ved at skrive det, og til sidst får du det i billeder, så det er i din visuelle hukommelse. Okay, det første du skal, er at du i menuen til venstre skal finde:

Plugins -> Tilføj nyt

Done! Jeg er klar til næste skridt…

Når du har klikket på “Tilføj nyt”, så skulle du gerne være på en side hvor du kan søge. Prøv at skrive “WordPress SEO” i søgefeltet, og tryk så på “Søg plugins” – eller bare Enter. Nu skulle du gerne få en laaang liste med en masse WordPress plugins frem. Du skal bruge det øverste plugin, altså det der hedder “WordPress SEO by Yoast”. Klik så på det link der hedder “Installer nu” – du finder det lige under titlen.

Nu kan du se, at WordPress er ved at hente, udpakke og installere dit WordPress plugin – ligesom den gør når vi installerer et WordPress tema. Lad den arbejde færdig – og når den er færdig, skal du bare klikke på “Aktiver plugin” så er dit plugin hentet, udpakket, installeret og aktiveret – og du er færdig med at installere WordPress plugins.

Billeder, billeder, billeder!

 

Og sådan gør man det.
Se, det var da slet ikke så svært…

Vær med i debatten...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × one =