Hvordan skriver jeg et indlæg?

At skrive et indlæg i WordPress er super nemt.
Faktisk, så kan du bruge mange af de samme værktøjer som du er vant til fra f.eks. Word. WordPress er opdelt i “Indlæg” og “Sider” – og hvad forskellen på disse er, kan du læse i min artikel: “Forskellen på sider og indlæg” – der forklarer jeg meget mere i detaljer hvad de væsentligste forskelle er. Men lad os nu holde os til temaet, nemlig at lære dig hvordan du skriver et indlæg i WordPress.

Først og fremmest skal du logge ind på din WordPress installation, og har du glemt hvordan man gør det, så læs lige “Hvordan logger jeg ind på WordPress?” én gang til, for det er super simpelt. Når du så er logget ind, så kommer du ind på dit administrator-panel, hvor du har et hav af valgmuligheder (hvis du da er administrator). Ude i venstre side, er der en bjælke med en masse “værktøjer”, og det er via dem du styrer hele din WordPress hjemmeside. Det du skal fokusere på lige nu, er det værktøj der hedder “Indlæg”. Når du Klikker på dette værktøj, kommer du til en side hvor du har overblik over alle dine indlæg – men i værktøjslinjen i venstre side, er menuen “åbnet op” – dvs. der er kommet nogle underpunkter – se her på billedet:

hvordan-skriver-jeg-et-indlaeg

Som du kan se, så er undermenuerne “Alle indlæg“, “Tilføj nyt”, “Kategorier” og “Tags” kommet frem. Lige nu skal du kun lære at skrive et nyt indlæg, og du vælger derfor den der hedder “Tilføj nyt”, for det er jo et nyt indlæg vi skal tilføje.Når du så er kommet ind på næste side, så har du, igen, et hav af valgmuligheder. Du har øverst oppe muligheden for at give dit indlæg en titel. Derunder er der et stort tekstfelt, det er der du skriver al teksten som skal være i dit indlæg. Til højre for det store tekstfelt, har du mulighederne Udgiv, Kategorier, Tags og Indlæggets thumbnail. Du skal altid huske at kategorisere dine indlæg, det gør det nemmere for brugeren at finde frem til det materiale som de i virkeligheden søger. Du kan nemt oprette en kategori, ved at klikke på “Tilføj ny kategori” – se billede herunder:

hvordan-skriver-jeg-et-indlaeg-kategorier

På den måde kan du organisere dine indlæg på sådan en måde, at dine besøgende nemt kan finde frem til det relevante indhold. Jeg vil også anbefale dig at bruge tags, især hvis du har et søgefelt på din hjemmeside, det gør at de tags som du skriver bliver vist på resultatsiden, hvis dine besøgende har søgt på det pågældende ord. Til sidst, så skal du udgive dit indlæg – en god idé er ALTID at trykke på “Preview” først, så du kan se om dit indlæg står som det skal, om billederne er skaleret korrekt osv. – derefter udgiver du dit indlæg, så dine besøgende kan læse dine guldkorn.

Har du spørgsmål, eller har du brug for at jeg uddyber noget yderligere, så skriv endelig en kommentar, så skal jeg være der med et svar!

Vær med i debatten...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

12 − 3 =